מדינט פורטל בריאות רפואה ורווחה
  • חדשות הבריאות
    • רפואה טבעית
    • רפואה אלטרנטיבית
    • בריאות הנפש
    • מרכז בריאות האישה
  • רפואה ומשפט
    • נזיקין
    • רשלנות רפואית
    • תאונות דרכים
  • רווחה
  • מחקרים
  • בהתנדבות
  • המומלצים
  • מינויים
  • אינדקס עמותות
    • רופאים
  • יצירת קשר
  • חדשות הבריאות
    • רפואה טבעית
    • רפואה אלטרנטיבית
    • בריאות הנפש
    • מרכז בריאות האישה
  • רפואה ומשפט
    • נזיקין
    • רשלנות רפואית
    • תאונות דרכים
  • רווחה
  • מחקרים
  • בהתנדבות
  • המומלצים
  • מינויים
  • אינדקס עמותות
    • רופאים
  • יצירת קשר
מדינט פורטל בריאות רפואה ורווחה
  • חדשות הבריאות
    • רפואה טבעית
    • רפואה אלטרנטיבית
    • בריאות הנפש
    • מרכז בריאות האישה
  • רפואה ומשפט
    • נזיקין
    • רשלנות רפואית
    • תאונות דרכים
  • רווחה
  • מחקרים
  • בהתנדבות
  • המומלצים
  • מינויים
  • אינדקס עמותות
    • רופאים
  • יצירת קשר
  • חדשות הבריאות
    • רפואה טבעית
    • רפואה אלטרנטיבית
    • בריאות הנפש
    • מרכז בריאות האישה
  • רפואה ומשפט
    • נזיקין
    • רשלנות רפואית
    • תאונות דרכים
  • רווחה
  • מחקרים
  • בהתנדבות
  • המומלצים
  • מינויים
  • אינדקס עמותות
    • רופאים
  • יצירת קשר
ראשי » רווחה » נחנכו בתים סיעודיים חדשים בדפנה ולהבות הבשן

נחנכו בתים סיעודיים חדשים בדפנה ולהבות הבשן

אביעד ברטוב 17 ביוני 2018

באירוע חגיגי במעמד שר העבודה והרווחה חיים כץ, ראש המועצה האזורית גליל עליון גיורא זלץ, יו”ר החברה לפיתוח הגליל אורי דורמן, אורנה בר מקרן הסיעוד של ביטוח לאומי, נציגי החברה לפיתוח הגליל, ונציגי חברת ‘עמל ומעבר’, חנכה חברת ‘בשבילנו’ מבית החברה לפיתוח הגליל, ורשת ‘עמל ומעבר’ שני בתים סיעודיים חדשים, בלהבות הבשן ובדפנה- פרי שיתוף פעולה עם מועצה אזורית הגליל העליון ועמותת ותיקי הגליל.

על רקע רפורמת הסיעוד החדשה של משרד הבריאות שסיכנה את המשך מתן שירותי הסיעוד בגליל העליון, ויצרה חשש בקרב ותיקים רבים תושבי האזור, כי יאלצו לעזוב את סביבתם הטבעית בשל אי עמידה של הבתים הישנים בתקינה המחמירה, חנכו בחברה לפיתוח הגליל שני בתים סיעודיים חדשים, אליהם יצטרף בקרוב בית נוסף בקיבוץ כפר הנשיא. בתים המעניקים מענה איכותי, מקצועי ומתקדם.

>>הצטרפו עכשיו לדף הפייסבוק של מדינט – פורטל בריאות, רפואה ורווחה<<

כל אחד מהבתים משתרע על שטח של 1,200 מ”ר, מאכלס כ- 36 דיירים, כאשר כל חסר מאוכלס בעד שני דיירים. הבתים החדשים מציעים מגוון שירותים לרבות נוכחות של רופא צמוד, אחיות, מרפאים בעיסוק, קלינאית תקשורת, פיזיותרפיסט, רוקח, תזונאית, עובדים סוציאליים, מטפלות ועוד.

עלות הפרויקט הינה כ-30 מיליון שקלים, ב’חברה לפיתוח הגליל’ מדגישים שהושקעה מחשבה רבה, בפריסת הבתים בכל האזור תוך שמירה על הצביון הקיבוצי שלהם, ובשילוב הדיירים בחיי הקהילה.

מימין- ראש המועצה האזורית גליל עליון גיורא זלץ, שר העבודה והרווחה חיים כץ, יור החברה לפיתוח הגליל אורי דורמן. צילום: החברה לפיתוח הגליל

שר העבודה והרווחה חיים כץ ציין בטקס החגיגי: ״דיברנו במהלך הסיור שקיימתי כאן על האזרחים הוותיקים במדינה, ועל איך מאריכים את תוחלת החיים. ראיתי כאן הרבה לב ונשמה למען המבוגרים ואני מברך על כך. זה פרויקט חשוב של החברה לפיתוח הגליל והמועצה אזורית גליל עליון. אני רואה את הטיפול באזרחים הוותיקים ואומר-אשרי העם הזה״.

ראש מועצה אזורית גליל עליון גיורא זלץ הוסיף: ״ההחלטה להקים בתים סיעודיים היא בעצם הדרך שלנו. בעשרת הדיברות התבקשנו לכבד את המבוגרים, הם אלו שבעשר אצבעות בנו את מה שיש פה. בעולם החדש צריך לחבר את הערכים והקהילה, עם עסק על מנת שזה יוכל להחזיק לאורך זמן, ולכן התחברנו עם עמל סיעוד והחברה לפיתוח הגליל למען הפרויקט החשוב, שיצליח ויגדל למען אלו שצריכים את זה ויוכלו להזדקן בכבוד״.

אורי דורמן יו”ר החברה לפיתוח הגליל אמר: ״הפרויקט הינו דבר ייחודי, לא רק מבחינה  מוניציפאלית, אלא גם ברמה האזורית והפריפריאלית. זה לא חדש שיש בעיה בשירותי הסיעוד בפריפריה, והחיבור שיצרנו בין כל הגופים הינו במטרה לדאוג לקהילה ולוותיקים כאן. אנחנו רוצים להחזיר לאלו שעשו למען האזור. מושקע בפרויקט סכום גדול של כ- 30 מיליון שקלים לרווחת הוותיקים. נמשיך לפעול בשיתוף פעולה למען הקהילה״.

נמרוד דורון-קינסברון, מנכ”ל חברת ‘בשבילנו’ סיכם ואמר: “המטרה שלנו הייתה ועודנה לספק בית וקהילה לגיל המבוגר ואנו שמחים לראות את החלום הופך למציאות, עם אכלוס ופתיחת הבתים הסעודיים החדשים. חשוב לזכור שחלק לא מבוטל מהזקנים הסיעודיים מעדיפים להישאר בביתם ובכוונתנו לדאוג גם להם.בקרוב נשיק מערך שלם של שירותים שיינתנו לאדם הזקן לפי צרכיו בביתו”.

אחיות מטפלות מרפאים בעיסוק עובדים סוציאליים פיזיותרפיסט קלינאית תקשורת רופא צמוד רוקח תזונאית
« פוסט קודם
פוסט הבא »
‎מדינט-402116303464989‎
קבלני איטום מומלצים והשוואת מחירי איטום גגות

כל הזכויות שמורות לחברת עט תקשורת. אין לעשות שימוש בחומרים המפורסמים באתר ללא אישור בכתב מבעלי האתר.

האתר בתהליך הנגשה לבעלי מוגבלויות
אנו עושים כל מאמץ להשלים את הנגשת האתר! במידה ונתקלת בבעיה אנא פנה אלינו!
תגיות
אוניברסיטת אריאל אלי בין אלרגיה אמבולנס ביטוח לאומי בית החולים סורוקה בית חולים בית חולים סורוקה בריאות דיאטה האגודה למלחמה בסרטן המרכז הרפואי סורוקה המרכז הרפואי פדה-פוריה הריון השתלות שיניים חולים טיפול יד שרה ילדים ירושלים כללית ליצמן מד"א מחקר מחקרים מרכז רפואי גליל משרד הבריאות ניתוח ניתוחים נכים סורוקה סטודנטים סיעוד סרטן עובדים סוציאליים עישון עמותת אופק עמותת אופק חזרה לחיים עמיעד טאוב קנאביס רפואי קשישים רופאים רשלנות רפואית שר הבריאות תרופות
אתרי עת תקשורת: תרבוש-פורטל תרבות ונופש למגזר הדתי | המגזר-פורטל חדשות למגזר הדתי | מודיעין | מדינט – פורטל בריאות ורווחה | החדשות הטובות בישראל | רמת גן | בת ים - חולון | גב"ש | יש''ע:שומרון בנימין וגוש עציון | במרכז- לחברי הבית היהודי | לוד | לימודים אקדמאיים בישראל | לימודתי | חדשות ישראל | כפר סבא | נדל"ן
עט תקשורת
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס