אחד הדברים שלקוחות בתחום הרשלנות הרפואית למדים, זה שיש חשיבות מכרעת לאופי בחירת עורך הדין, וזאת כי לצד שלל המשתנים שעשויים להשפיע על גובה הפיצוי, הרי שאופי הייצוג הנו המכריע שביניהם. מכאן שאין למהר לשתף פעולה עם כל עורך דין, אלא יש להשקיע זמן בעת הבחירה, וכאן נסייע להבין למה לשאוף, ממה להיזהר ואף מה לשאול בכדי לקבל תמונת מצב כמה שיותר כנה ומציאותית.
מוציאים את מרכיב הלחץ מהמשוואה
יש אנשים שמעדיפים לבצע שלב נוסף בבחירת עורך הדין – שמעדיפים לעבור ייעוץ משפטי כולל, וזאת על מנת להרחיב את הידיעות בתחום, להיחשף לתקדימים ולקבל תשובות מהירות עבור שאלות בוערות. לאחר שמיישרים קו ומוציאים את מרכיב הלחץ מהמשוואה, ניתן להמשיך בתהליך החיפוש באופן יותר ממוקד. בנקודה זו ראוי להתמקד בנישה של עורך דין רשלנות רפואית ולחפש אחר המלצות. לאחר שמחזיקים בכמה שמות התחילו להשוות. מה משווים? ניסיון, רזומה, ביטחון, שקיפות, יחס, זמינות, חיבור אישי והכי חשוב יש לוודא שעורך הדין אינו רק מומחה בתחום רשלנות רפואית, אלא מתמחה בתביעות שנוגעות לסיטואציה הפרטית שלכם – למשל רשלנות רפואית בהיריון, רשלנות רפואית בתחום רפואת השיניים, רשלנות רפואית בעת ניתוח וכדומה.
התמחות נקודתית
מדוע כה חשוב להתמקד בעורך דין שמכיר את תחום התביעה שלכם? פשוט כי הוא כבר צבר ניסיון חשוב, יודע כיצד להכין את העדים, כיצד להכווין את העדות של הרופא המומחה, אלו שאלות עשויה ההגנה להטיח בתובע, מהם החוקים בתחום, מהם השלבים שמאפיינים את ההליך הרפואי וכדומה. משמע ככול שעורך הדין מחזיק בפיסות מידע יותר רלוונטיות, כך הוא מחזיק ביותר כוח – כך הוא ילווה את הלקוח לעבר סכום פיצוי יותר גבוה.
בחינת רזומה
על מנת להצליב בין נתוני ההמלצות למציאות, רצוי לחפש אחר עורך הדין ברשת. עורך דין מקצועי לרוב יהיה מעורב במגוון פסקי דין, יוזכר בתגובות ואף יתחזק אתר מקצועי – מלא בתוכן מעשיר ואיכותי.
סימני אזהרה
יש סימנים שצריכים להאיר נורת אזהרה. כך למשל אם המשרד רודף אחריכם יש לבחון האם הוא נואש. אם עורך הדין מבטיח סכומי פיצויים גבוהים עוד לפני שראה מסמכים ולפני שעברתם בדיקה אצל רופא מומחה, יש להסיק שהוא אינו אמין. אם סך התקשורת מתבצעת אל מול העוזרים ולא אל מול עורך הדין יש לצפות שאופי ההתנהלות ימשיך כך גם בשלבים היותר משמעותיים, ואם האתר של עורכי הדין אנו מציג ידע שנוגע לרשלנות רפואית, יש להסיק שהוא אינו בקיא בתחום, גם אם הוא מנסה להציג את הדברים אחרת.
גדול אל מול קטן
אנשים עשויים להתלבט האם ישנה משמעות לגודל של משרד עורכי הדין, כיוון שמצד אחד משרד עורכי דין גדול מעיד על הצלחה, אך מצד שני משרד עורכי דין קטן מבטיח טיפול יותר אישי, ואף יותר שיתוף פעולה ישיר עם עורך הדין הראשי. אם כן מה עדיף? עדיף להיות ערים לנתונים השונים, כך שתמיד רצוי לבחון רזומה ובו זמנית לוודא שעורך הדין שמקבל אותכם בתחילת הדרך יהיה אותו אחד שילווה במגוון השלבים השונים – משמע יהיה נוכח ומורגש בכל שלב ושלב.
שיחת ייעוץ
הרבה עורכי דין מזמינים את הלקוח לשיחת ייעוץ מקדימה ללא תשלום וללא התחייבות. כאשר זה קורה מוטב לנצל זאת, ולו על מנת להבין כיצד הדברים עובדים – להכיר מקרוב יותר את המערכת. כמו כן מדובר בדרך אמינה לבחון את נותן השירות ולהציף מגוון שאלות שיסייעו לקבל החלטה נבונה.
תשלום
בתחום הרשלנות הרפואית נהוג לקבוע ששכרו של עורך הדין הנו נגזרת מסך הפיצוי, כאשר טווח שכר הטרחה נע בין 20% ל 30% (פלוס מע”מ). מכאן שאין הרבה הבדלים שדורשים תשומת לב, אך יחד עם זאת כן יש לבחון את מדרגות התשלום בהתאם לשלבי התביעה. כך למשל נהוג לקבוע שמדרגה ראשונה מיוחסת לתיק שהשיג פשרה מבלי שהגיע לבית המשפט, מדרגה שנייה מיוחסת לתיק שהשיג פשרה בבית המשפט ואילו מדרגה שלישית מוענקת לאחר שמשיגים פסק דין.
שורה אחת לסיכום? השקיעו היטב בבחירת עורך הדין – תהיה לכך חשיבות מכרעת!