שי אהרונוב, סטודנט בקמפוס איל”ן, יזם הייטק, אב לשלושה ילדים וחולה טרשת נפוצה מזה 17 שנים, מוציא לאור ספר ילדים חדש בשם ”דניאל הולך לגן”.
הספר מבוסס על סיפור חייו של בנו, ומתאר את החששות והאתגרים שילדים חווים ביום הראשון שלהם בגן. שי כתב את הספר לפני 22 שנה, אך רק לאחרונה החליט להוציא אותו לאור במהלך השתתפותו כסטודנט בקורס כתיבה יצירתית בקמפוס איל”ן ושיתוף פעולה עם “סדנאות הבית” בית הספר לכתיבה מיסודם של אשכול נבו.
קמפוס איל”ן הוא פרויקט של עמותת איל”ן אשר מציע פלטפורמה מקוונת ומותאמת לאנשים עם מוגבלות פיזית המזמינה אותם ללמוד ולהתפתח. בנוסף לקורס כתיבה יצירתית, שי למד בקורס בינה מלאכותית ככלי ליצירה. הקורס עודד אותו לשלב בספר שהוא כתב, איורים בתלת ממד ואפשרויות הקראה מותאמות אישית, תוך שימוש בטכנולוגית מבוססת בינה מלאכותית אותה למד בקורס בקמפוס.
שי, בוגר אוניברסיטת בן-גוריון עם תואר ראשון בהנדסת חשמל אלקטרוניקה ומחשבים, ותואר שני במנהל עסקים, ניווט בהצלחה בעולם הטכנולוגיה תוך טיפוח אישי לאהבה ולתחביב לשירה וכתיבת סיפורים. עם קבלת האבחנה של המחלה ולאחר הופעת תסמינים שהקשו עליו להמשיך לתפקד בסביבת עבודה לחוצה ותחרותית, שי פתח עסק וניהול חנויות מקוונות ומוצרים דיגיטליים.
ספר הילדים שעתיד לצאת בחודשים הקרובים, “דניאל הולך לגן”, הוא סיפור מחמם לב בהשראת החוויות האישיות של שי כאבא. הספר מתייחס לפחדים נפוצים בילדות מהיום הראשון בגן חדש. “סיפור המסע שלי לשירה ולסיפורים התחיל לפני שנים, אבל הקורס כתיבה יוצרת בקמפוס איל”ן הצית מחדש את האהבה לתחום והרצון המשמעותי לעשות משהו עם היצירות שנמצאות במגירה מזה כמה שנים, עם התקדמות הטכנולוגיה מצאתי לנכון דווקא עכשיו להוציא את הספר בצורה ייחודית המשלבת מספר טכנולוגיות חדשניות וקלאסיות”, סיפר שי. “הקורס, אותו העבירה קרן להמן, הפגיש אותי עם סגנונות ותחומי שירה שונים, ועורר בי השראה לצלול חזרה לכתיבה בעוצמה מחודשת ואף לחשוב קדימה על הוצאה לאור”. הקורס בינה מלאכותית ויצירה, בהובלת תהילה אור שלו יחד עם הילה נקש, פתח את האפשרויות האין סופיות של טכנולוגיה חדשנית. ”שילוב בינה מלאכותית ותלת ממד בספר יאפשר לילדים לעסוק בסיפור ברמה עמוקה יותר” הסביר שי. “הם יוכלו ליצור אינטראקציה עם הדמויות, מה שיהפוך את חווית הקריאה לסוחפת ומהנה יותר. קמפוס איל”ן פתח בפניי הזדמנויות חדשות ואפשרו לי לחקור ולפתח את תחום העניין שלי”.
למרות המלחמה המתרחשת כיום בישראל, קמפוס איל”ן נותר איתן במחויבותו לספק סביבה תומכת ועשייה מתמשכים. גם בעתות חירום, הקמפוס מבטיח שהלמידה תוכל להמשיך בצורה חלקה מכל מקום ובכל זמן.
הסמסטר בקמפוס איל”ן כולל כ- 16 קורסים, כולם מועברים על ידי מדריכים ומרצים מקצועיים, חלקם אנשים עם מוגבלות. קורסים אלו מועברים באמצעות זום, מה שמבטיח אפשרות וגמישות לסטודנטים מכל הארץ. כל קורס מורכב מארבעה עשר שיעורים, כל אחד באורך שעה וחצי, ועוקב אחר לוח זמנים מובנה. סטודנטים וסטודנטיות מגישים מטלות העומדות בדרישות הקורס, המעניקות חוויה למידה מגוונת ומקיפה. הקורסים פותחו בשיתוף עם חברי סגל מנוסים, מכסים מגוון רחב של נושאים ונועדו להתפתח ולהתרחב מדי שנה. ניתן ללמוד בקמפוס קורסים בתחומים שונים ומגוונים כמו פסיכולוגיה, שירה ככוח מרפא פילוסופיה, שפות ו NLP מוזיקה וקולנוע .
לאורה קורטן מנהלת קמפוס איל”ן משתפת: ”המטרה שלנו בקמפוס איל”ן היא לפתוח הזדמנות נגישה ומעצימה לאנשים עם מוגבלויות בכול זמן ומכל מקום. אנו מחויבים לטפח סביבה שבה כל סטודנט יכול להתפתח ולהתחבר בקצב שלו. אנו מטפחים סביבה שבה כל סטודנט יכול לא רק ללמוד, אלא לפרוח, לאמץ את מסע הצמיחה והגילוי הייחודי שלו. אנו מחויבים להציע חווית למידה מגוונת ומעשירה לסטודנטים שלנו. המשימה שלנו ברורה: להעשיר חיים, להרחיב אופקים ולעורר גדלות בכל סטודנט שעובר בקמפוס”