ככל שאנשים מתבגרים, איכות השמיעה שלהם יורדת, ולכן ירידת שמיעה זוהי תופעה מאוד נפוצה מגיל 65 ומעלה ומעל גיל 75 יש ירידות שמיעה קשות יותר או שמאבדים את השמיעה לחלוטין. ירידת שמיעה, לרוב נובעת כתוצאה מבעיות לב, לחץ דם גבוה, מתח ועוד. ירידת שמיעה פוגעת באיכות החיים וגם גורמת לבעיות נפשיות וחברתיות חמורות, עד למצב של דיכאון ובידוד חברתי, לכן חשוב לדעת שירידת שמיעה זוהי לא גזירת גורל וברוב המוחלט של המקרים ניתן לטפל, כדי לנהל חיים מלאים גם בגיל השלישי.
לעוד פרטים על המכשירים ניתן ליצור איתנו קשר 0779978814
אם קלינאי התקשורת של אודיו סאונד המליץ לכם להרכיב מכשירי שמיעה לאחר בדיקת שמיעה, חשוב שתדעו שקיימים סוגים שונים של מכשירי שמיעה מתקדמים מהדור החדש, שהם מאוד ידידותיים למשתמש ובעזרת עזרה מקצועית מקלינאי התקשורת של אודיו סאונד, תוכלו לקבל את מכשירי השמיעה שהכי מתאימים לצרכים שלכם.
קיימים כמה סוגים של מכשירי שמיעה:
- מכשיר שמיעה פנימי (CIC) – זהו מכשיר שמיעה זעיר שנכנס עמוק לתוך תעלת האוזן, כך שכמעט לא ניתן להבחין שהמשתמש מרכיב מכשיר שמיעה. מתאים למי שסובל מירידת שמיעה קלה עד בינונית. מומלץ לפנות לקטלוג מכשירי שמיעה לעוד דגמים
- מכשיר שמיעה חיצוני (RIC/RIE) – זהו מכשיר שמיעה קטן, יחסית, שהחלק החיצוני שלו מתלבש מאחורי האוזן והרמקול שלו מוחדר לתעלת האוזן.
- מכשיר ITC – מכשיר שמיעה פנימי שהחלק החיצוני שלו כולל את כפתורי התפעול של המכשיר, כמו ווליום וכו’ והוא נמצא בפתח תעלת האוזן.
- מכשיר גדול (BTE) – מכשיר שמיעה הממוקם מאחורי האוזן והוא מתאים בעיקר למי שסובל מירידת שמיעה חמורה במיוחד או למי שלא יכול להתעסק עם חלקים קטנים.
מכשירי השמיעה מהדור החדש, כמו שיש באודיו סאונד, אלו מכשירים שהם גם ידידותיים לשימוש וגם יש להם המון יכולות שיכולות לשפר את איכות חייו משמעותית, החל משיפור איכות השמיעה עד לרמה טבעית, נטרול טנטון, התחברות לסמארטפון ועוד.
- התחברות למחשב וטלוויזיה בצורה אלחוטית – כך שאפשר באמצעות להגביר את הווליום של מכשירי השמיעה, כך שהמשתמש יוכל לשמוע יותר טוב, בלי שאלו שלידו יצטרכו להגביר את הטלוויזיה במיוחד בשבילו.
- התחברות לסמארטפון ובלוטוס – באמצעות אפליקציה מיוחדת, המשתמש יכול לכוון ולכייל את המכשיר, בלי להוציא אותו בפומבי ואפילו לקבל תמיכה מרחוק מקלינאי התקשורת שלו, מכל מקום בעולם, במידה והוא צריך כיוונון.
- סינון רעשים – למכשירי השמיעה החדשים יש יכולת לסנן רעשי רוח או רעשי רקע במקומות רועשים במיוחד, כך שהשומע יוכל לשמוע בצורה ברורה יותר את מי שמדבר אליו.
- נטרול טנטון (צלצולים באוזניים) – לדגמים החדשים של מכשירי השמיעה יש יכולת לעמעם את הטנטון, עד לנטרול מלא, כך שהמשתמש יפסיק לסבול מטנטון, שמאפיין את ירידת השמיעה.
- שמיעה 360 מעלות – מכשירי השמיעה מהדור החדש מסוגלים לגרום למשתמש לשמוע את כל מי שנמצא סביבו בצורה ברורה, גם בלי שהוא יצטרך לסובב את הראש, בשביל זה.
- סוללות נטענות – קיימים בשוק מכשירי שמיעה עם סוללות שאפשר להטעין כמה שעות ביום, כדי שהן יהיו מלאות יממה שלמה, כך שאין צורך לקנות סוללות חד פעמיות כל פעם שהן נגמרות.
שימו לב
כשבוחרים מכשירי שמיעה, חשוב להתייעץ עם קלינאי תקשורת מוסמך ומקצועי, כמו במכון השמיעה אודיו סאונד, כדי שהוא יוכל להתאים עבורכם מכשירי שמיעה שיתאימו לצרכים שלכם ושיהיו קלים לשימוש. באודיו סאונד אפשר גם להתנסות בשימוש במכשירי השמיעה לפני רכישתם, כך שתוכלו לבחור א מכשירי השמיעה שהכי מצאו חן בעיניכם.