על פניו, בשביל לטפל בקשריות בבלוטת התריס אנחנו יכולים להשתמש בבדיקת FNA, בדיקת ניקור פשוטה אשר נוהגים לבצע בשביל לדעת כיצד לטפל באותן קשריות. העניין הוא, שבשביל לדעת אם יש בכלל קשריות, אם יש גושים בבלוטת התריס, אנחנו צריכים לבצע צעד מקדים.
לשם כך בדיוק, עלינו לעשות בדיקת אולטרסאונד לבלוטת התריס. מדובר על טיפול מאוד פשוט ונוח אשר מוכן לנו גם מתחומים אחרים בעולם הרפואה. העניין הוא, שאם אנחנו לא נעשה את הבדיקה הזאת, אנחנו לא נוכל לדעת, אם יש לנו בעיה ומה המאפיינים שלה.
אבחון באמצעות בדיקת אולטרסאונד
כידוע, בדיקת אולטרסאונד (הדמיה) בכלל ובפרט אולטרסאונד לבלוטת התריס מאפשרת לנו לראות מה קורה בתוך הגוף שלנו. מדובר על בדיקת צילום מיוחדת, שמאפשרת לנו לראות בצורה ברורה ונוחה, בזמן אמת מה קורה. זה כולל אפשרויות מדידה וניתוח מעמיק של כל פרט ופרט. נשים עוברות בדיקות שכאלה בעת תהליך הריון (וכן לפני ואחרי), גם גברים עוברים בדיקות אולטרסאונד במקרים מסוימים, כשיש צורך לדעת מה מתרחש באזורים מסוימים, לפני שניגשים לטפל בבעיה.
במקרה של אולטרסאונד לקשרים בבלוטת התריס, בשלב הראשון מבצעים את הבדיקה בשביל לראות מה המצב של הבלוטה, האם באמת יש שם קשריות, גושים ומה הגודל שלהם. זה נחשב לשלב השני של הבדיקה, שכן השלב הראשון הוא ידני, כאשר נוגעים במקום ובוחנים אם מרגישים משהו.
אחרי שמבצעים את הבדיקה הזאת, אפשר לעבור לשלב הבא, בדיקת FNA לבלוטת התריס. בדיקה זו מטרתה לנקר את המקום עם מחט קטנה אשר מאפשרת לנו לדעת, מה יש בדיוק בגוש וכיצד עלינו להתמודד עם הבעיה. צריך להבין, אין טעם לנקר שעושים בדיקת אולטרסאונד, כי לא בטוח שיש צורך בכך, וגם אם יש, אנחנו צריכיפ לדעת מה בדיוק יש לנקר והיכן.
חשוב לומר, גם בשלב בדיקת FNA לבלוטת התריס נהוג להשתמש במכשיר אולטרסאונד, בשביל שיהיה ניתן למקד את המחט בגוש אותו מבקשים לבדוק. אחרת, המחט עלולה להגיע אל מקומות שאנחנו לא רוצים שהיא תגיע, מה שעלול לגרום לפגיעה קשה באזור כולו.
מה חשוב לדעת על בדיקת אולטרסאונד
כפי שאנחנו יכולים להבין, לא מדובר בבדיקה קשה, מסובכת או כואבת. למעשה לא מדובר כלל בבדיקה פולשנית. הבדיקה כשלעצמה לא שונה מכל בדיקת דימות או צילום שגרתית.
כן חשוב להקפיד להוראות לפני הבדיקה, במידה ולוקחים תרופות או כל דבר אחר שיכול להשפיע על תוצאות הבדיקה או על הגוף שלנו במהלך הבדיקה.
כאמור, אי אפשר לפתור בעיה של קשריות בבלוטת התריס מבלי לבצע את הבדיקה הנ”ל. לכן חשוב, אם יש חשש לקשריות או גושים, לוודא שהרופא מפנה אותנו לבדיקת אולטרסאונד ואחרי שהוא מקבל את התוצאות, רק אז הוא יכול להחליט האם יש צורך לבצע ניקור.