איך מכינים קיפוד מפירות? תלמידי התיכון הקולינארי רימונים בטבריה, העבירו סדנת יצירה מתוקה למטופלים במכון האונקולוגי שבמרכז הרפואי פדה-פוריה
תלמידי מגמת אומנות הבישול, של התיכון הקולינארי רימונים בטבריה, יחד עם מנהל ביה”ס עופר עמוס, הגיעו לפני חג הפסח, לבוקר של פעילות יצירתית וטעימה עם המטופלים במכון האונקולוגי של המרכז הרפואי פדה-פוריה.
במהלך המפגש המורה טטיאנה ליפשיץ , הדריכה והדגימה איך להכין שיפודים לקינוח ולאירוח ממגוון פירות וכיצד יוצרים קיפוד שגופו מאגס והקוצים עשויים משיפודים שעליהם הושחלו ענבים. כל אחד מהתלמידים ניגש למטופל וביחד הם הכינו קיפודים ושיפודי פירות.
“אנחנו עוסקים בחינוך, וחינוך זה גם לתת ולעשות למען אחרים… אני גאה בתלמידים שלנו על הפעילות הזו, על המעורבות, הנתינה והחיבור שהם יצרו עם המטופלים” ציין מנהל התיכון, עופר עמוס.
דליה, אחת המטופלות אמרה בתום הסדנא, “זה היה מקסים ומיוחד, אני אשמח להכין קיפודים כאלה עם הנכדים שלי, גם יפה וגם בריא”.
מיה צבן, הממונה על קשרי קהילה במרכז הרפואי סיכמה, “זו היתה פעילות התנדבותית יוצאת דופן וחוויה נפלאה למטופלים ולתלמידים. לפני כשנתיים נוצר שיתוף הפעולה שלנו עם מכללת רימונים ותיכון רימונים, במסגרתו מרצים מצוות המרכז הרפואי מעבירים הרצאות שונות בנושא בריאות, תזונה ואיכות חיים לתלמידים. אנחנו נשמח להמשיך ולהעמיק את הקשר וליזום עוד רעיונות לחיבורים ולפעילות משותפת”.