מדינט – בריאות ורפואה
  • חדשות הבריאות
    • קורונה
    • מינויים
    • רווחה
  • עצת מומחים
    • בריאות הנפש
    • רפואה טבעית
    • רפואה משלימה
  • רפואה ומשפט
    • נזיקין
    • רשלנות רפואית
    • תאונות דרכים
    • כנסת וחקיקה, רפואה ומשפט
  • מחקרים
    • חידושים ברפואה
    • רפואה קונבנציונאלית
    • כאב
  • המומלצים
    • אינדקס עמותות
      • רופאים
  • בריאות
    • בריאות האשה
      • הריון ולידה
        • פונדקאות
        • פוריות האשה והגבר
    • תזונה
    • בריאות השן, פה ולסת
    • הגיל השלישי
    • רפואה משלימה
  • יצירת קשר
  • חדשות הבריאות
    • קורונה
    • מינויים
    • רווחה
  • עצת מומחים
    • בריאות הנפש
    • רפואה טבעית
    • רפואה משלימה
  • רפואה ומשפט
    • נזיקין
    • רשלנות רפואית
    • תאונות דרכים
    • כנסת וחקיקה, רפואה ומשפט
  • מחקרים
    • חידושים ברפואה
    • רפואה קונבנציונאלית
    • כאב
  • המומלצים
    • אינדקס עמותות
      • רופאים
  • בריאות
    • בריאות האשה
      • הריון ולידה
        • פונדקאות
        • פוריות האשה והגבר
    • תזונה
    • בריאות השן, פה ולסת
    • הגיל השלישי
    • רפואה משלימה
  • יצירת קשר
מדינט – בריאות ורפואה
  • חדשות הבריאות
    • קורונה
    • מינויים
    • רווחה
  • עצת מומחים
    • בריאות הנפש
    • רפואה טבעית
    • רפואה משלימה
  • רפואה ומשפט
    • נזיקין
    • רשלנות רפואית
    • תאונות דרכים
    • כנסת וחקיקה, רפואה ומשפט
  • מחקרים
    • חידושים ברפואה
    • רפואה קונבנציונאלית
    • כאב
  • המומלצים
    • אינדקס עמותות
      • רופאים
  • בריאות
    • בריאות האשה
      • הריון ולידה
        • פונדקאות
        • פוריות האשה והגבר
    • תזונה
    • בריאות השן, פה ולסת
    • הגיל השלישי
    • רפואה משלימה
  • יצירת קשר
  • חדשות הבריאות
    • קורונה
    • מינויים
    • רווחה
  • עצת מומחים
    • בריאות הנפש
    • רפואה טבעית
    • רפואה משלימה
  • רפואה ומשפט
    • נזיקין
    • רשלנות רפואית
    • תאונות דרכים
    • כנסת וחקיקה, רפואה ומשפט
  • מחקרים
    • חידושים ברפואה
    • רפואה קונבנציונאלית
    • כאב
  • המומלצים
    • אינדקס עמותות
      • רופאים
  • בריאות
    • בריאות האשה
      • הריון ולידה
        • פונדקאות
        • פוריות האשה והגבר
    • תזונה
    • בריאות השן, פה ולסת
    • הגיל השלישי
    • רפואה משלימה
  • יצירת קשר
ראשי » ערוץ הבריאות » תזונה » למה לחם מחמצת שיפון בריא?

למה לחם מחמצת שיפון בריא?

מערכת 'מדינט' 18 בינואר 2021

מבקשים לשפר את התזונה? כדאי לכם לעבור אל לחם מחמצת שיפון עקב שורה ארוכה של יתרונות תזונתיים ובריאותיים. רוצים לדעת למה לחם מחמצת שיפון בריא? כדאי שתמשיכו לקרוא ולגלות את האיכויות שלו.

צילום: freepik

מה זה בכלל לחם מחמצת שיפון

לפני שנסביר את היתרונות של לחמי מחמצת שיפון, יש להבין מהו סוג זה של לחם. השיפון הינו סוג של דגן המשמש להכנת קמח ולחמים, בעוד שמחמצת המכונה גם שאור הינה שיטת טבעית להתפחת קמח ללא צורך בתוספת של שמרים תעשייתיים מוכנים. את המחמצת מכינים מבלילה של מים וקמח, המספקת מצע טבעי להתפתחות של שמרים טבעיים וחיידקים.

היתרונות של לחם מחמצת שיפון

בחירה בלחם מחמצת שיפון לתזונה היומית שלכם טומנת בחובה יתרונות רבים. העיקריים

שבהם הינם:

  • שיפון הינו סוג של דגן שעיכולו איטי יותר מזה של חיטה, וככזה הוא גורם לעליה הדרגתית ומתונה של סוכרים בדם עם כמות נמוכה יחסית של הפרשת אינסולין. לכן לחם מחמצת שיפון מומלץ לצריכה על ידי סוכרתיים בהשוואה ללחם שעשוי מחיטה רגילה. כמו כן, עיכולו האיטי הופך אותו למשביע יותר לאורך זמן וכך הוא מתאים למי שבדיאטה או בשמירת משקל.
  • לחם מקמח שיפון תורם לדיאטות גם בזכות כמות גבוהה של חומצה אמינית מסוג טריפטופאן, האחראית על ייצור סרוטונין שתורם לתחושת שובע ומשפר מצב רוח.
  • גרעיני דגן השיפון עשירים בסיבי תזונה חיוניים לבריאות גופנו ולתפקוד תקין של מערכת העיכול, מורידים רמות כולסטרול בדם, מעלים תחושת שובע, מסייעים בשמירה על משקל גוף תקין ומסייעים במניעת סרטן המעי.
  • לעומת לחם מקמח מלא שהוכן משמרים, לחם מחמצת מציג רמה גבוהה של ספיחת נוזלים ומינרלים לצד כמות נמוכה של חומצה פיטית. כך צריכת לחם שיפון מחמצת מבטיחה ספיגה טובה יותר של מינרלים בגוף כמו מגנזיום, ברזל, נחושת ואבץ. כמו כן, מכיוון שספיגת מינרלים נמוכה יותר מהצומח מאשר מהחי, לחמי מחמצת מומלצים לטבעונים וצמחונים.
  • דגני השיפון מכילים גם ליגננים המסייעים במניעת לחץ דם גבוה ומורידים רמות כולסטרול בדם.
  • ההרכב של לחמי מחמצת גורם לפירוק חלקי של גלוטן וכך הופך את הלחמים למתאימים לאנשים שרגישים לגלוטן, מלבד אנשים הסובלים מצליאק.
  • צריכת לחם שיפון מחמצת מספקת מקור מעולה למגנזיום המסייע בהפקת אנרגיה ובניית עצמות, ובמנגן המסייע בין היתר למטבוליזם.
  • דגן השיפון עשיר בוויטמינים מקבוצה בי החשובים לתפקודה של מערכת העצבים, מערכת העיכול, לבריאות העור, השיער, העיניים והכבד.
  • בפרוסה של לחם מחמת שיפון יש שלושים אחוז מהתצרוכת היומית המומלצת של סלניום, המסייע בפעולות בלוטת התריס ומונע נזקים של רדיקלים חופשיים. כמו כן, בזכות הסלניום צריכה קבועה של הלחם הזה יכולה לסייע במניעת דלקות פרקים, מחלות לב, דלקות כרוניות וסרטן.
« פוסט קודם
פוסט הבא »
‎מדינט-402116303464989‎

כל הזכויות שמורות

אין לעשות שימוש בחומרים המפורסמים באתר ללא אישור בכתב מבעלי האתר.
ליצירת קשר: Avihai.ZoomAt@gmail.com

האתר בתהליך הנגשה לבעלי מוגבלויות
אנו עושים כל מאמץ להשלים את הנגשת האתר! במידה ונתקלת בבעיה אנא פנה אלינו!
תגיות
אוניברסיטת אריאל אונקולוגיה איכילוב אסף הרופא ביטוח לאומי בית חולים בית חולים סורוקה בריאות בריאות הפה בתי חולים דיאטה דיכאון האגודה למלחמה בסרטן האוניברסיטה העברית הגיל השלישי המרכז הרפואי סורוקה הריון טיפול ילדים כללית לידה ליצמן מד"א מחקר משרד הבריאות ניתוח ניתוחים סוכרת סורוקה סיעוד ספורט סרטן עיניים עישון עמיעד טאוב קורונה קנאביס קנאביס רפואי רופאים רפואה רפואת שיניים רשלנות רפואית שערי צדק תזונה תרופות
האתרים שלנו: תרבוש-פורטל תרבות ונופש למגזר הדתי | המגזר-פורטל חדשות למגזר הדתי | מודיעין | מדינט – פורטל בריאות ורווחה | החדשות הטובות בישראל | רמת גן | בת ים - חולון | גב"ש | יש''ע:שומרון בנימין וגוש עציון | במרכז- לחברי הבית היהודי | לוד | לימודים אקדמאיים בישראל | חדשות ישראל | כפר סבא | נדל"ן
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס