מדינט – בריאות ורפואה
  • חדשות הבריאות
    • קורונה
    • מינויים
    • רווחה
  • עצת מומחים
    • בריאות הנפש
    • רפואה טבעית
    • רפואה משלימה
  • רפואה ומשפט
    • נזיקין
    • רשלנות רפואית
    • תאונות דרכים
    • כנסת וחקיקה, רפואה ומשפט
  • מחקרים
    • חידושים ברפואה
    • רפואה קונבנציונאלית
    • כאב
  • המומלצים
    • אינדקס עמותות
      • רופאים
  • בריאות
    • בריאות האשה
      • הריון ולידה
        • פונדקאות
        • פוריות האשה והגבר
    • תזונה
    • בריאות השן, פה ולסת
    • הגיל השלישי
    • רפואה משלימה
  • יצירת קשר
  • חדשות הבריאות
    • קורונה
    • מינויים
    • רווחה
  • עצת מומחים
    • בריאות הנפש
    • רפואה טבעית
    • רפואה משלימה
  • רפואה ומשפט
    • נזיקין
    • רשלנות רפואית
    • תאונות דרכים
    • כנסת וחקיקה, רפואה ומשפט
  • מחקרים
    • חידושים ברפואה
    • רפואה קונבנציונאלית
    • כאב
  • המומלצים
    • אינדקס עמותות
      • רופאים
  • בריאות
    • בריאות האשה
      • הריון ולידה
        • פונדקאות
        • פוריות האשה והגבר
    • תזונה
    • בריאות השן, פה ולסת
    • הגיל השלישי
    • רפואה משלימה
  • יצירת קשר
מדינט – בריאות ורפואה
  • חדשות הבריאות
    • קורונה
    • מינויים
    • רווחה
  • עצת מומחים
    • בריאות הנפש
    • רפואה טבעית
    • רפואה משלימה
  • רפואה ומשפט
    • נזיקין
    • רשלנות רפואית
    • תאונות דרכים
    • כנסת וחקיקה, רפואה ומשפט
  • מחקרים
    • חידושים ברפואה
    • רפואה קונבנציונאלית
    • כאב
  • המומלצים
    • אינדקס עמותות
      • רופאים
  • בריאות
    • בריאות האשה
      • הריון ולידה
        • פונדקאות
        • פוריות האשה והגבר
    • תזונה
    • בריאות השן, פה ולסת
    • הגיל השלישי
    • רפואה משלימה
  • יצירת קשר
  • חדשות הבריאות
    • קורונה
    • מינויים
    • רווחה
  • עצת מומחים
    • בריאות הנפש
    • רפואה טבעית
    • רפואה משלימה
  • רפואה ומשפט
    • נזיקין
    • רשלנות רפואית
    • תאונות דרכים
    • כנסת וחקיקה, רפואה ומשפט
  • מחקרים
    • חידושים ברפואה
    • רפואה קונבנציונאלית
    • כאב
  • המומלצים
    • אינדקס עמותות
      • רופאים
  • בריאות
    • בריאות האשה
      • הריון ולידה
        • פונדקאות
        • פוריות האשה והגבר
    • תזונה
    • בריאות השן, פה ולסת
    • הגיל השלישי
    • רפואה משלימה
  • יצירת קשר
ראשי » מחקרים » מחקר מצא – עדיף לחולי סוכרת לאכול את האורז שלהם קר

מחקר מצא – עדיף לחולי סוכרת לאכול את האורז שלהם קר

גל טוויטו 31 באוגוסט 2022

במחקר חדש גילו החוקרים כי אכילת אורז קר עוזרת בשמירה מאזן סוכר תקין לחולי סכרת וזאת בעקבות העובדה כי קירור אורז מסייע באיזון הסוכרים בדם כך עולה ממחקר חדש אשר מצא כי עדיף לחולים בסוכרת סוג 1 לצרוך את האורז שלהם דווקא קר ולא מחומם. 

פרופ’ אריאל רבל מנהל תחום רפואה בקדימה סטם: “סוכרת מסוג 1, או “סוכרת נעורים” מאופיינת בריכוז גבוה של סוכר (גלוקוז) בדם.  ולכן המטרה העיקרית בטיפול סוכרת היא להשיג איזון של ערכי הגלוקוז, לרוב באמצעות שימוש באינסולין, כדי להימנע מסיבוכי סוכרת כרוניים. חולי הסוכרת צריכים גם להקפיד במיוחד על כמות הפחמימות וסוגן”.

אורז הוא אחד המקורות הנפוצים ביותר לפחמימות, אשר משפיעות על התגובה הגליקמית אצל חולי סוכרת. הפחמימה באורז היא עמילן, הבנויה משרשרת ארוכה של סוכרים. עמילן מתפרק בעיכול לחלקי הגלוקוז המרכיבים אותו ולכן מעלה את הרמה הגליקמית בדם. עם זאת, בין כל סוגי העמילן קיים גם עמילן עמיד שאינו מתפרק כל כך בעיכול. אחת הדרכים ליצירת עמילן עמיד היא קירור האוכל. החוקרים מסבירים כי קירור האורז לאחר הבישול גורם להגברת כמות העמילן העמיד בו שהופכת אותו למאכל שלא נספג במערכת העיכול ולכן לא משפיע על הרמה הגליקמית ואף יכול לתרום להורדת ערכי הגלוקוז לאחר הארוחה.

קרדיט: pexels

המחקר כלל 32 חולים עם סוכרת מסוג 1. כל משתתף במחקר צרך שתי ארוחות דומות עם אורז לבן. אחת מהן הוגשה מיד לאחר ההכנה, ואחרת צוננה למשך 24 שעות ב-4 מעלות צלזיוס וחוממה מחדש לפני ההגשה. לאחר ארוחה מדדו את הערך הגליקמי במשך 3 שעות לאחר הארוחה עבור כל מטופל.

 מן המחקר עלה כי לאחר ארוחה עם אורז מקורר העקומה הגליקמית הייתה נמוכה משמעותית – 135 לעומת 336 (P>0.0001). אולם נרשם גם מספר גבוה יותר של אירועי היפוגליקמיה (נפילת סוכר, הכוללת חולשה והתעלפות ועלולה להביא אף למצבים מסכני חיים) 12 פעמים לאחר צריכת ארוחות עם אורז מקורר בהשוואה לארוחות טריות במהלך 180 דקות לעומת 3 אשר נבעו מאי התאמת רמת האינסולין שהוזרקה לרמת העמילן הנמוכה יותר. 

מסקנות המחקר מעלות כי צריכת אורז מקורר אצל חולים עם סוכרת סוג 1 מביאה לעלייה נמוכה יותר ברמת הגלוקוז בדם לאחר הארוחה.  אבל אם המטופלים לא מפחיתים את מינון האינסולין שלהם בהתאם ונותרים עם מינון סטנדרטי, הסיכון להיפוגליקמיה גדל משמעותית. 

חולי סוכרת מחקר רפואי סוכרת
« פוסט קודם
פוסט הבא »
‎מדינט-402116303464989‎

כל הזכויות שמורות

אין לעשות שימוש בחומרים המפורסמים באתר ללא אישור בכתב מבעלי האתר.
ליצירת קשר: Avihai.ZoomAt@gmail.com

האתר בתהליך הנגשה לבעלי מוגבלויות
אנו עושים כל מאמץ להשלים את הנגשת האתר! במידה ונתקלת בבעיה אנא פנה אלינו!
תגיות
אוניברסיטת אריאל אונקולוגיה איכילוב אסף הרופא ביטוח לאומי בית חולים בית חולים סורוקה בריאות בריאות הפה בתי חולים דיאטה דיכאון האגודה למלחמה בסרטן האוניברסיטה העברית הגיל השלישי המרכז הרפואי סורוקה הריון טיפול ילדים כללית לידה ליצמן מד"א מחקר משרד הבריאות ניתוח ניתוחים סוכרת סורוקה סיעוד ספורט סרטן עיניים עישון עמיעד טאוב קורונה קנאביס קנאביס רפואי רופאים רפואה רפואת שיניים רשלנות רפואית שערי צדק תזונה תרופות
האתרים שלנו: תרבוש-פורטל תרבות ונופש למגזר הדתי | המגזר-פורטל חדשות למגזר הדתי | מודיעין | מדינט – פורטל בריאות ורווחה | החדשות הטובות בישראל | רמת גן | בת ים - חולון | גב"ש | יש''ע:שומרון בנימין וגוש עציון | במרכז- לחברי הבית היהודי | לוד | לימודים אקדמאיים בישראל | חדשות ישראל | כפר סבא | נדל"ן
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס