מרכז הלב המשולב במרכז הרפואי שערי צדק והמרפאה לאבחון טרום לידתי ביצעו לאחרונה בדיקת MRI לאבחון מום לב בעובר. מדובר בפעם הראשונה שהפעולה מתבצעת בבית חולים בישראל.
בבדיקה שבוצעה לראשונה בשערי צדק באישה בשבוע ה- 33 להריונה, בדיקת ה- MRI שללה הימצאות של מום באאורטה ואיתרה את המום בעורקי הריאה. מום לב זה הנקרא טטרלוגיה על שם פלוט, עם שכיחות של אחד ל – 2,500 לידות.
כיום רק כרבע ממקרים אלו מאובחנים לפני הלידה, ובדיקת ה- MRI סייעה באבחון טרום לידתי מדויק שאפשר תכנון נכון של הלידה בשערי צדק יחד עם שירותי כירורגיית לב ילדים וטיפול מתאים אחרי הלידה.
לדברי הצוות הרפואי שביצע את הבדיקה ובראשו, ד”ר מקס גודפרי, קרדיולוג ילדים בכיר בבית החולים ‘וילף’ לילדים שערי צדק, לבדיקה יתרונות מרובים: היא מאפשרת לצפות בזוויות שונות של לב עובר, ללא קשר למנח העובר ולאבחן בדיוק מרבי את המום הלבבי, הבדיקה אינה פולשנית וללא קרינה נלווית.
“ככלל, כאשר ישנו חשד לממצא חריג בלב אנו עושים שימוש באקו לב עובר. במקרים מסוימים העובר במנח שלא מאפשר לאבחן בבירור את המום על ידי בדיקת האקו ואז היתרונות של בדיקת ה -MRI באים לידי ביטוי ביכולת לאבחן בצורה מדויקת יותר את הבעיה. אבחנה מדויקת מסייעת לתכנון טרום-לידתי ומסייעת בטיפול עתידי בילד”. מסביר ד”ר גודפרי.